Case H

Problemstilling fra klinisk praksis

Hvad er problemet?

I Apopleksi/neurorehabilitering er der mange monofaglige personalegrupper, der alle ved, at tværfagligheden er meget vigtig for at patienterne opnår et godt resultat. Trods dette er vores oplevelse, at det ikke altid lykkes at udnytte tværfaglighedens fordele. Måske fordi at de monofaglige personalegrupper har forskellige kulturer og forskellige arbejdsvilkår.

Hvordan får vi sat fokus på at arbejde mere tværfagligt i en travl hverdag?


Hvilke tiltag/rammer bør være til stede, så der i hverdage arbejdes reelt tværfagligt i et ligeværdigt miljø og med gensidig respekt?


Hvor og i hvilken sammenhæng er problemet opstået?

På afsnit M4 i Frederikshavn vil vi gerne have øget det tværfaglige samarbejde. Vi har flere gange forsøgt at lave tiltag i forhold til at øge tværfagligheden.
Der er blandt andet nedsat en tværfaglig arbejdsgruppe, der er fremkommet med et forslag til en struktur af et patientforløb. Den indeholder aftaler om teammøder, gruppemøder og tværfaglige konferencer samt en struktur for det tværfaglige samarbejde de første 4 dage. Denne struktur blev indført i foråret 2013. Trods dette tiltag mener man i afsnittet ikke, at man har lykkes med missionen om at styrke tværfagligheden omkring patienter med apopleksi.

Hvordan er det et problem, og for hvem?

Det er et problem for den enkelte patient, da vi ved, at hurtig og tværfaglig indsats, i forhold til vore apopleksipatienter, er vigtig for det resultat patienten i sidste ende kan opnå.


Kontaktperson
Betty Bjerre - afsnitsleder med funktionsansvar
M4B - Apopleksi, neurorehabilitering samt geriatri.
Klinik medicin
Sygehus Vendsyssel, Frederikshavn.

Vejleder: Rikke Brændgaard, UCN.













Du kan læse om afdeling M4 her:     Afdeling M4, Frederikshavnsygehus

Ingen kommentarer:

Send en kommentar