Om os

Julie Aagaard Simonsen, Anitta Fangel Gajhede, Samantha Anna Selkirk,
Camilla Barslund Knudsen, Ditte Marckmann Christensen - Fraværende: Jeane Fingann


Camilla Barslund Knudsen

Jeg hedder Camilla og er 21 år gammel. På sygeplejerskeuddannelsens modul 5 på Hjørring UCN, som jeg er studerende på, er vi begyndt på tværfagligt projekt omkring apopleksi - og det at arbejde tværfagligt netop omkring dette område. Det skal nok blive spændende at lære mere om og kigge på hvordan det lige foregår når man ser det ud fra en studerendes perspektiv. 
Jeg har i min første praktik været på en øvre mave-tarm-kirurgisk afdeling på Hjørring sygehu,  hvor jeg lærte rigtig meget om hvordan det område lige bliver påvirket af sygdom men også noget om hvor forskellige patientforløbene kan være. Mit valg for at læse til sygeplejerske lægger meget i det at kunne hjælp et andet menneske og få god feedback på det - at føle man gør god gavn. I sær det med at lærer hvordan kroppens reagere både psykisk og fysisk på forskellige sygdomme finder jeg også meget interessant, da det kan være så forskelligt men også meget spændende - og jeg glæder mig til at lærer mere om det.


Anitta Fangel Gajhede    

Mit navn er Anitta Fangel Gajhede. Jeg er 23 år gammel og bor i Hjørring i en lejlighed med min kæreste og vores hund og 4 marsvin. Dét der fik øjnene op for faget, for mit vedkommende, var uddannelse i førstehjælp i forsvaret, hvilket var utroligt givtigt og interessant samt relevant.
Jeg er studerende på sygeplejerskeuddannelsen i Hjørring, nu på modul 5. Jeg har tidligere taget modul 5 som et internationalt modul "Global Health" i Amsterdam. Endvidere har jeg også tidligere været praktik i hjemmeplejen og psykiatrien. Jeg har valgt, at tage dette modul, samt min praktik i psykiatrien for et tilfredsstillende resultat. Jeg har tidligere været i praktik i forbindelse med uddannelsen på mamma kirurgisk afdeling, Hjørring sygehus, hvilket var rigtig spændende og udfordrende.
Jeg har udenfor ”skoletjeneste” været i praktik hos Falck, hvor jeg var med i ambulancen. Her var der rig mulighed som sygeplejestuderende at observere symptomer og fænomener ved akut sygdom i den primære sektor. Her fik jeg også stor forståelse for samarbejde professioner imellem.
Jeg er særligt interesseret i sygepleje indenfor akut og modtagelse, primær sektor og palliation.
I min fremtid som sygeplejerske kan jeg se mig selv arbejde i modtagelsen, intensiv, OP og hospice eller lignende. Når jeg har ”løbet hornene af mig”, finder jeg formentlig min plads i primær sektor som hjemmesygeplejerske.
Yderligere har jeg en stor interesse i første række i den primære sektor inden for udrykning ved akut sygdom. Jeg har en stor drøm om at uddanne mig til paramediciner.
Jeg har stor interesse i at arbejde med mennesker, hvor der er en hårfin balance mellem liv og død.
Først og fremmest har jeg valgt sygeplejerskeuddannelsen, da min passion er, at gøre en forskel i hverdagen. Jeg er endvidere meget glad for at møde nye mennesker og interesseret i at arbejde med dette, både på det fysiologiske plan, men så sandelig også de mellemmenneskelige aspekter.

Ditte Marckmann Christensen

Mit navn er Ditte Marckmann Christensen, jeg er ved at uddanne mig til sygeplejerske på UCN Hjørring. Her i februar startede jeg på modul 5 (3. semester), som er et tværfagligt modul, hvor man, i de tre første uger, laver et samarbejde med pædagogstuderende. Derefter samles man med sin klasse i de sidste 7 uger, hvor man laver en opgave, som går ud på at formidle ting til en pt eller en borger, som hjælper dem i deres hverdag.
På modul 4, som jeg afsluttede d. 24 januar 2014, var jeg på Brønderslev Neurorehabilteringscenter, hvor man har med mennesker der har fået en apopleksi at gøre. Der lærte jeg at arbejde tværfagligt, fordi pt havde brug for både sygeplejersker, ergoterapeuter, fysioterapeuter, talepædagog samt en socialrådgiver, for at få den bedst mulige rehabiliteringsforløb (genoptræningsforløb). Så det at arbejde tværfagligt er jeg vant til.
Jeg har valgt at studerer sygeplejerske, fordi jeg synes, det er fedt, at kunne hjælpe et andet menneske til at få en nemmere/bedre hverdag. Det at man gør en forskel for et andet menneske, så vedkommende kan få det bedre, er super sejt. Man bliver glad af at gøre dem glade! :-)



Julie Aagaard Simonsen

Jeg hedder Julie Aagaard Simonsen, jeg er ved at uddanne mig til sygeplejerske på UCN Hjørring. I februar startede jeg på modul 5, som er et tværfagligt modul. I modul 4 var jeg i praktik på afsnit G3 i Frederikshavn. I fremtiden vil jeg gerne være på akutafsnittet eller på en dag kirurgisk afdeling. For mig er det vigtigt, at patienten har fået en god behandling, og at patienten er tryk ved at komme hjem igen. Jeg synes også det er vigtigt at der bliver taget højde for den enkelte patients behov.





Jeane Fingann

Jeane Fingann. Jeg er sygeplejestuderende ved UCN Skolevangen, Hjørring på 5 modul. Er fra Norge. Siden 2001 har jeg  arbejdet indenfor det pædagogiske og det sundhedsfaglige i Århus . Har to voksne sønner som bor i Norge. Min mand er fra Århus der vi bor. Jeg har en Diakonpædagogisk uddannelse på P. d. niveau bag mig fra 2010. At studere sygepleje er at kunne bruge denne nye viden i arbejde med børn og unge. I Norge og i Danmark har jeg truffet flere som uddanner sig som både sygeplejerske og pædagog for at kunne være bedre påklædt til at møde udfordringer og problemstillinger som sygeplejerske i arbejde med børn og unge med særlige behov.


Samantha Anna Selkirk

Jeg heder Samantha, og er sygeplejerske  studerende ved UCN Hjørring. Jeg er flyttet til Hjørring fra Norge, og trives godt i Danmark. Jeg valgt at søge mig ind på uddannelsen i Hjørring for at prøve noe nyt, samt at jeg nu havde muligheden til at rejse :-). Jeg har stor interesse i mennesket, både det fysiologiske og det psykiske, jeg har også en stor interesse sygdom og skade. Jeg var på modul 4, i praktik på medicinsk afdeling M4A i Frederikshavn, i geriatrigruppen, hvor jeg fik et tæt møde med de ældre patienter, de svage patienter og de dødene patienter, jeg fik en rigtig god indføring i den grundlæggende sygepleje. Jeg fik også med mig erfaringer der kan bruges her, hvor jeg havde samarbejd med både fysioterapeuter og ergoterapeuter. Her i februar startede vi på modul 5 - det tværprofessionelle modul hvor vi de første tre uger havde "Det Tværprofessionelle Element" i sammen med pædagogstuderende. Nu er vi gået i gang med projektet omkring det tværfaglige samarbejdet på afdeling M4B i Frederikshavn, hvor vi skal komme med forslag til løsninger for at øge det tværprofessionelle samarbejdet på afdelingen. Efter modul 5, skal vi have praktik - 10 uger i hjemmeplejen og 10 uger i psykiatrien. Jeg har planer om at søge mig til Mugumu på modul 13. Efter jeg har fået en professions bachelor i sygepleje, skal jeg uddanne mig indenfor akut sygepleje.  



Samarbejdsaftale - Gruppe 7 
  • Der skal være plads til private aftaler.
  • Ved sygdom, forsinkelse eller fravær gives der besked enten via mobil eller Facebook.
  • Det er at foretrække at man kommer og møder til tiden.
  • Vi taler pænt til hinanden i gruppen, og ved problemer går man til den enkelte – man skal ikke gå i for små sko – konflikter skal handle om opgaven
  • Der skal være plads til at have en dårlig dag, giv gerne besked til gruppen om dette, for bedre forståelse.
  • Der skal være plads til meninger, holdninger og diskussioner på fagligt niveau – alle skal høres om deres mening og man skal ikke overrumple hinanden med en anden mening men være forstående.
  • Ved uddelt hjemmearbejde laves det uddelegerede til den pågældende dag – der skal være plads til uventede hændelser og man giver besked om dette.
  • Vi skal have det sjovt i gruppen, og inddrage humor i vores daglige arbejde, for at optimere arbejdsniveau – pauserne er til sjov og ballade som ved alm skoledag og skoletimernes tider skal bruges til arbejde – Facebook i 2-5 min er acceptabel bare ikke forstyrrende for de andre.
  • Er der uenigheder i gruppen er det flertallet der ”vinder”. Dog ikke hvis argumenter taler for andet – der skal være plads til alle meninger og arbejdsmetoder/læringsstile.
  • Vi arbejder efter skolens ”skematider”.
  • Telefonpolitik – vigtige opkald er helt i orden, SMS er også OK, i begrænset omfang, således man har fokus på opgaven – mobil skal være på lydløs uden vibration – dog ved vigtige opkald må mobil gerne være på vibration/lyd men det skal fortælles til gruppen ved gruppearbejdets start.
  • Konflikter skal tages i opstarten inden det bliver et stort/gruppe problem og man skal kunne snakke åbent om det, man må tage hensyn til hinanden og stille uddybende spørgsmål til at give bedre forståelse.
  • Der skal sættes tid af inden dagen er omme som det sidste på dagsordenen til at lave evaluering på dagens arbejde, og hver må komme med lige hvad man har på hjertet – alle skal høres.
  • Der skal hver dag efter endt arbejde skrives på bloggen om dagens arbejde, denne opgave uddeles således, at der går en turnus i hver af ugens 5 dage. Dvs, at vi skriver dette på skift i gruppen.
  • De gruppemedlemmer som møder op til de afsatte gruppearbejdstimer er de som har den endelige beslutning omkring hvordan dagen skal foregår. 
  • De gruppemedlemmer der ikke kommer den pågældende dag har eget ansvar for at læse blogindlægget skrevet om dagen, sådan de selv følger med omkring hvad der er foregået.
  • Selvfølgelig må de gerne spørger undrende omkring dagens forløb, men ikke være kritiserende overfor det som er lavet - ellers må man altså møde op for at have noget at sige.
  • Hvis der kommer nogle ting som de fremmødte gruppemedlemmer ønsker skal laves til næste gruppearbejdsgang formidles dette via Facebook til de ikke-fremmødte gruppemedlemmer.
  • Vi skal koble ud klokken 17.00, det vil sige at vi IKKE skal loade ting op på facebook. Det betyder os at spørgsmål skrives ned og tages med næste dag! Ingen gruppearbejde efter klokken 17.00!
  • Man ligger først oplæg på gruppen inde på Facebook efter 07:30, og man melder sig først syg på dette tidspunkt.
  • Dagens blogindlæg er færdig når gruppearbejdet på dagen er færdigt sådan at de som ikke møder op har en chance for at læse dagens forløb i god tid.


Udarbejdet af hele gruppen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar